Alternativ till klänning på fest

Det är inte alla som känner sig bekväma med att ha på sig en klänning när de går på fest eller tillställning. Som tur är finns det väldigt många alternativ för dig som hellre har på dig något mer heltäckande. Först och främst bör du komma underfund med vilken typ av fest det är och om det finns någon klädkod att ta hänsyn till. Då är det lite enklare att anpassa sig och hitta något som du känner dig bekväm i.

Satsa på en byxdress

En byxdress är ett mångsidigt plagg som passar lika bra till vardags som till fest. Det har verkligen slagit igenom under de senaste åren, vilket betyder att de flesta modekedjor har sina egna varianter. Det går att hitta byxdressar i varierande färger och prisklasser. För att en byxdress ska bli riktigt festlig är det en fördel att styla den med rätt accessoarer, speciellt om du väljer en enfärgad sådan. Satsa på några snygga armband och halsband lite beroende på vilken modell du väljer. Om du sedan kombinerar med en snygg sminkning och stylat hår kommer det blir ett riktigt bra alternativ till klänning på fest.

Kostymbyxor med en snygg blus

Ett annat alternativ som alltid funkar är att köpa på ett par snygga och väl åtsittande kostymbyxor tillsammans med en snygg och festlig blus. Du kan till exempel kolla på Stenströms kollektion för dam där du hittar massor med stilrena blusar. De är eleganta och kommer i hållbara material som kan användas om och om igen. Du kan även välja om du vill ha en enfärgad eller mönstrad blus. I en sådan outfit kan du även gå direkt från jobbet till festen om du bara väljer rätt accessoarer och bättrar på sminket lite.

En väl åtsittande kostym

Det finns inget som säger att kvinnor inte kan bära kostym på fest. Dessutom finns det många alternativ i ljusa sommarfärger som är perfekt för sena sommarfester. Om det blir för varmt kan du alltid bära ett snyggt linne under och ta av dig kavajen. Det finns även kostymer i metallicfärger för den som vill sticka ut lite extra. Det finns till och med paljettkostymer för den som vill vara lite extra vågad.

Shorts och en snygg topp

Om du ska på en fest på sommaren kan du alltid köra på ett par korta shorts och matcha med ett snyggt linne eller topp. Här finns det oändliga möjligheter och du kan välja det du känner dig mest bekväm i. Ta gärna med dig en kofta eller snygg kavaj som du kan slänga på dig om det blir kyligt framåt kvällen. Beroende på vad det är för fest kan det vara läge att skippa jeansshortsen och satsa på något mer festligt alternativ. Utbudet av shorts är stort och du kan till exempel välja ett par med mönster. Om du väljer ett par mönstrade shorts bör du dock välja en enfärgad topp för att det inte ska bli för mycket och för skrikigt.

Leave a Reply

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

kheera