Kläder och mode i alla stilar

Kläder är något de flesta använder i olika syften. Kläder har i uppgift att skydda våra kroppar för olika väderlekar, men vi har alla även kläder i syfte att framhäva vår personliga stil. När det kommer till stilar har vi klädmodet som under alla tider ständigt förändras genom trender och kläddesigners.

Stilar inom klädmode

Många kläddesigners har sin egen prägel på omvärlden med unika stilar av former, mönster, färger, tryck och passform. Kläder kan ha stilar som klassiskt, bohemiskt, romantiskt, strikt, modernt, sexigt eller andra stilar inom subkulturer. Allt handlar om våra egna personliga intressen, smak och personlighet. Detta gäller både val av kläder, men även inredning och andra tillbehör som passar smaken för varje individ. Genom att besöka unika Kosta Boda outlet finner man ett stort utbud av vackra glasföremål, skor, inredning, kläder samt mycket mer som passar både män och kvinnor.

Många subkulturer inom musikvärlden har sitt eget mode och stil. Rockmusikern liksom punkaren och gotharen använder sig gärna av läder och nitar, men vissa detaljer i stilen kan skilja. Musik och kläder behöver inte alltid hänga ihop, men många har framträdande intressen för stilar inom musikvärlden. Inom modevärldens stora industri finner man kända ikoniska kläddesigners som Coco Chanel, Yves Saint Laurent eller till exempel Gianni Versace som specialiserar sig på en sofistikerad och klassisk stil. Kläder och mode präglas även av tiden. På 1960-talet och 1970-talet, florerade den stora Flower Power-eran, en kult där hippiemodet var högaktuellt. Denna trend var naturnära och färgglad med utsvängda byxor, pannband, fransjackor och starka mönster. Stilar från förr kommer ofta tillbaka igen. Inom musikvärldens technokultur har hippiemodet till viss del tagit form igen med en blandning av hippiestil och dagens moderna technostil. Gammalt möter nytt i en fusion av nya trender.

Miljön i fokus – trendigt och modernt

Textilindustrin är en av de största, mest miljöbelastande faktorerna och allt fler företag hakar på trenden med ekologiska kläder. Det finns en hel del bra tips på miljövänliga kläder och material och vilka kläder som är bäst och sämst för miljön. Miljövänliga kläder man kan handla är de som består av hampa, ekologisk bomull, bambu eller till exempel återvunnen fiber. Det finns även andra sätt att köpa kläder och värna om miljön. Man kan köpa kläder i second hand-butiker och på så sätt återvinna material istället för att köpa nytt. Många föreningar och loppmarknader eller andra initiativtagare anordnar även så kallade klädbytardagar. Genom detta initiativ spar man både på miljön och plånboken. Ett plagg man själv ångrat att man har köpt, eller som man har tröttnat på, kommer alltid till glädje för någon annan.

Leave a Reply

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

kheera